Faceti o schimbare inlocuind becurile ineficiente cu tehnologia LED. Astfel, veti economisi energie si va veti bucura de o lumina calda, care poate dura pana la 10 ani. Indiferent ca sunteti in cautarea luminii potrivite pentru un spatiu mare sau mic, tehnologia LED reprezinta solutia ideala.
Acum este momentul potrivit sa folositi becurile LED. Exista un numar mare de modele de becuri LED, iar alegerea acestora este cu totul diferita de cea a becurilor incadescente, cu halogen, etc. Pentru alegerea corecta a becurilor LED va trebui sa va ghidati in functie de urmatoarele caracteristici:
1. Verificati tipul de conector(soclu/fasung). Exista mai multe tipuri de conectori si anume:
In magazinul nostru veti gasi becuri cu cele mai uzuale tipuri de fasung: E27, E14 si GU10.
2. Intensitatea fluxului luminos (lm –lumeni)
Comparatiile bazate pe puterea masurata in wati nu mai sunt fiabile in cazul becurilor LED si va pot induce in eroare. Pentru becurile incadescente exista o corelare intre watt si luminozitate, dar pentru LED-uri , watt –ul nu arata cat de luminos este becul. De exemplu, un bec LED comparabil cu un bec incandescent de 60 w va avea intre 8 si 12 w. Nu exista o metoda fixa pentru a converti watt-ul incandescent cu cel al unui bec LED.
Intensitatea fluxului luminos reprezinta cantitatea de lumina produsa si se masoara in lm(lumeni). Lumenul este unitatea de masura de care ar trebui sa tineti cont la achizitionarea unui bec LED.
Cautati 1300-1530 de lumeni pentru echivalentului unui bec cu incandescenta de 100 de wati, 920-1060 de lumeni pentru un bec de 75 de wati, 700-810 de lumeni pentru un bec de 60 de wati, 400-470 de lumeni pentru un bec de 40 de wati si 220-250 de lumeni pentru un bec de 25 de wati.
3. Temperatura luminii(K-Kelvin)
Un bec incandescent ofera o lumina calda, galbuie, pe cand becul LED este capabil sa afiseze o gama de culori impresionante, de la violet la rosu, la un spectru alb sau galbui.
Temperatura luminii se masoara in Kelvin si indica cat de rosiatica (calda) sau albastruie (rece) este lumina emisa. Lumina calda se incadreaza in grupa de temperatura de maxim 3500 K. Lumina unui bec incandescent este de 2700K. Becurile economice cu LED pot avea valori incepand de la 2700K pana la 10000 K.
Alegeti temperatura luminii in functie de necesitatile Dvs:
– Lumina Calda (2700-3500K): inlocuieste cel mai bine lumina becului incandescent, si este cel mai adesea utilizat pentru a crea in casa o atmosfera calda.
– Lumina Zilei (4500K): Aceasta optiune da o lumina clara, de culoare alba, fiind foarte apropiata de lumina naturala. De obicei este folosit pentru mediile de birou, spatii comerciale, atelier de lucru, etc.
– Lumina Rece (6000-8000K): Aceasta optiune de culoare da o lumina clara, insa tinde sa aiba un ton albastru. Este utilizata de obicei in medii de productie ce necesita o luminozitate ridicata.
– Alegeti 2700K sau „lumina calda” pentru relaxare si peste 4000K sau „lumina rece” atunci cand lucrati.
4. Dimensiunile becului
Inainte de a cumpara un bec nu uitati sa verificati daca acesta corespunde ca dimensiuni cu corpul de iluminat si daca va putea fi montat.
Gata cu halogenul! Gata cu becurile clasice! GATA cu consumul mare de energie electrica! E timpul sa folositi becurile LED MyTool!